Slechts geldboete

Hoger beroep in zaak grensrechter die keeper knock-out sloeg

11 september 2019 13:07
De grensrechter links wordt tegengehouden, rechts ligt de keeper op de grond. Beeld © Rowin van Diest

Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de hoogte van de straf die de grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit twee weken geleden opgelegd kreeg en gaat in hoger beroep. 

De 34-jarige G.A. uit Haarlem werd veroordeeld tot een geldboete van 500 euro, omdat hij in maart tijdens een wedstrijd in Hoofddorp de keeper van de voetbalclub UNO een vuistslag tegen zijn hoofd gaf. Het OM had een taakstraf van 60 uur geëist.

Veld opgerend

Tijdens de wedstrijd raakten meerdere spelers slaags met elkaar. De grensrechter, een reservespeler van Geel-Wit, rende het veld op, naar eigen zeggen om de vechtpartijen te sussen, maar hij haalde direct uit naar de keeper.

Keeper knock-out geslagen bij amateurduel

Een amateurwedstrijd in Hoofddorp tussen UNO en Geel-Wit liep compleet uit de hand. Op de beelden is te zien hoe spelers door het lint gaan en een keeper knock-out slaan.

De politierechter hield er in haar vonnis rekening mee dat A. direct spijt heeft betuigd, een mediation-traject met het slachtoffer heeft doorlopen en alle schade heeft vergoed. 

Daarnaast is A. geroyeerd door zijn club, waar hij al 30 jaar actief was. De KNVB heeft hem voor drie jaar geschorst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Grensrechter die keeper knock-out sloeg 3 jaar geschorst

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`