Bijeenkomst

Burgemeester Dordrecht: gezinsdrama is verschrikkelijke aanslag

10 september 2019 20:32 Aangepast: 10 september 2019 21:25
Kinderen bij de woning aan de Heimerstein. Beeld © ANP

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht heeft vanavond de aanwezigen toegesproken van een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van een gezinsmoord in zijn gemeente. Bij dat drama kwamen gisteravond een 35-jarige man, twee kinderen (8 en 12 jaar) en de 27-jarige moeder van het gezin om het leven.

De vader van het gezin, een politieagent, had de vrouw en kinderen neergeschoten met zijn dienstwapen en sloeg daarna de hand aan zichzelf.

Verschrikkelijke aanslag

Kolff heeft de aanwezigen gezegd dat hij alle emoties begrijpt maar dat hij het liefst ziet dat mensen niet boos zijn dat een politieman dit heeft gedaan. Hij riep op elkaar te steunen. Hij sprak van een 'verschrikkelijke aanslag'. "Hij heeft zijn gezin vermoord en zichzelf."

De bijeenkomst in de Ontmoetingskerk begon om 19.30 uur en is voor iedereen 'die er behoefte aan heeft samen verdriet te delen en gevoelens te uiten naar aanleiding van het gezinsdrama in de wijk Sterrenburg'. Veel meisjes die aanwezig zijn huilen en er worden veel groepsknuffels gegeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Groot verdriet op basisschool na gezinsdrama Dordrecht: 'Het is heel pittig'

Veel emoties

Kolff zei eerder op de dag al dat het gezinsdrama begrijpelijkerwijs veel emoties oproept in Dordrecht. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen, zei hij.

Volgens de politie is het meest waarschijnlijke scenario dat de man zijn gezin om het leven heeft gebracht. Kolff heeft bevestigd dat het vierde dodelijke slachtoffer de moeder van het gezin is.

De gemeente heeft een condoleanceregister in het stadskantoor geopend. Het condoleanceregister is ook te tekenen in de Ontmoetingskerk.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113

Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore