Vier doden

Ook moeder (28) overleden na gezinsdrama Dordrecht, Rijksrecherche doet onderzoek

10 september 2019 09:15 Aangepast: 10 september 2019 12:31
Hulpdiensten bij de woning in Dordrecht. Beeld © ANP

Ook een 28-jarige vrouw is overleden na het gezinsdrama in Dordrecht. Volgens de gemeente gaat het om de moeder van het gezin. Twee kinderen van 8 en 12 jaar en de 35-jarige vader kwamen gisteren al om bij de schietpartij in de woning. De verslagenheid in de wijk Sterrenburg is groot.

Vanavond organiseert de gemeente Dordrecht samen met de betrokken scholen en sportvereniging om 19:30 een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk. Burgemeester Wouter Kolff zal daar de aanwezigen toespreken.

Ook wordt er een condoleanceregister geopend.

De schietpartij vond gisteren rond 18.30 uur plaats in een woning aan de Heimerstein in de wijk Sterrenburg. De schutter is een 35-jarige politieman die ook zichzelf van het leven heeft beroofd.

Buurt in shock

De Dordtse burgemeester Kolff bracht kort na het drama een bezoek aan de wijk. "Het is een heel hechte buurt. Kinderen spelen hier met elkaar. De buurt is in shock", zei de Dordtse burgemeester.

Politie doet onderzoek bij een woning op de Heimerstein. Politie doet onderzoek bij een woning op de Heimerstein.

Op basisschool Het Kristal, in dezelfde straat, kwamen gisteravond ook leraren en overig personeel bij elkaar. "We lichten de ouders zelf in", was het enige dat een van hen na afloop van het besloten overleg kwijt wilde.

Vanochtend komt de driehoek van burgemeester, politie en justitie bijeen voor overleg. Omdat een agent betrokken is bij de schietpartij doet ook de Rijksrecherche onderzoek, meldt het OM.

Met geen pen te beschrijven

Ook voetbalclub Wieldrecht, waar twee slachtoffers van de schietpartij in Dordrecht voetbalden, heeft bedroefd gereageerd. "Met grote verslagenheid hebben wij vanavond kennisgenomen van het gezinsdrama op de Heimerstein. Twee leden van v.v. Wieldrecht zijn hierbij betrokken", schrijft de club.

"Onze gedachten en ons medeleven zijn bij een ieder die hierbij betrokken is en de familie op welke wijze dan ook kent. Dit valt met geen pen te beschrijven."  

Milly Boele

Ruim negen jaar geleden werd de wijk Sterrenburg ook opgeschrikt door een moord gepleegd door een politieman. De 12-jarige Milly Boele werd na een dagenlange vermissing gevonden in diens tuin. Hij bekende zijn buurmeisje te hebben vermoord. Hij had haar seksueel misbruikt.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113

Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie doden en een gewonde bij schietincident Dordrecht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore