Dader ook vastgelegd

Dodelijke steekpartij metrostation Rotterdam staat op beeld

09 september 2019 17:38 Aangepast: 09 september 2019 19:04
Onderzoek in het metrostation Capelsebrug in Rotterdam. Beeld © ANP

Zowel de dader van de fatale steekpartij op een metrostation in Rotterdam als de steekpartij zelf zijn vastgelegd op beeld. Bij het incident kwam een 20-jarige man uit Lekkerkerk om het leven. Dat zegt de politie tegen RTL Nieuws.

Op de beelden is de verdachte volgens de politie duidelijk te zien. Wie hij is, is nog onduidelijk, hij vluchtte na het incident weg. Volgens getuigen gaat het om een man van ongeveer 20 jaar oud en 1.80 meter lang, met donkere kleren en 'opvallend witte' schoenen. Ook zou de man 'flinke lippen' hebben, volgens de politie mogelijk door een handgemeen dat aan de steekpartij voorafging. De politie sluit niet uit dat hij nog andere verwondingen heeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode bij steekpartij op metrostation Rotterdam, dader is spoorloos

Traumahelikopter

De steekpartij gebeurde iets voor 10.00 uur op metrostation Capelsebrug aan het Abram van Rijkevorselplein in Rotterdam. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar de toegesnelde hulpverleners konden het slachtoffer niet meer redden.

Getuigen zeggen tegen het AD dat de dader en het slachtoffer ruzie hadden over wie het eerst de metro in mocht. Een andere getuige zegt dat de ruzie al eerder was begonnen: toen de dader - volgens hem een zwartrijder - met het slachtoffer meeliep door de controlepoortjes en het slachtoffer daar iets van zei. Maar de politie kan dit niet bevestigen.

Dag met zwarte rand

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET spreekt op Twitter over 'een dag met een zwarte rand'. "We leven mee en wensen alle betrokkenen sterkte." Door het tijdstip hebben veel mensen de steekpartij zien gebeuren. Zij zijn opgevangen.

Tientallen agenten proberen te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie de dader is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore