Ruzie op perron

Dode bij steekpartij op metrostation Rotterdam, dader is spoorloos

09 september 2019 10:47 Aangepast: 09 september 2019 16:38
De plek waar Wesley werd doodgestoken. Beeld © Media TV

Bij een steekpartij op een metrostation in Rotterdam, is iemand overleden. De dader is ervandoor gegaan.

Het incident gebeurde vanochtend iets voor 10.00 uur op metrostation Capelsebrug aan het Abram van Rijckevorselplein in Rotterdam. Hulpverleners waren nog per traumahelikopter ingevlogen om het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer bleek ter plekke overleden. 

'Onderzoek gaat door'

Getuigen van de steekpartij spreken volgens de politie over een handgemeen tussen het slachtoffer en de dader. Ze hadden gezegd dat de dader 'flinke lippen' had. Dat kan een gevolg zijn van dit handgemeen, zo laat de politie via Twitter weten.

Ook hadden getuigen het slachtoffer horen roepen: "Ga je mij nou steken?" Aan RTV Rijnmond vertelt een getuige: "Ik stapte uit de metro en er was een woordenwisseling tussen twee mannen."

De verdachte zou een man zijn van ongeveer 20 jaar van 1.80 meter lang. Hij droeg donkere kleding en schoenen die 'opvallend wit' waren. Mogelijk heeft de dader ook andere verwondingen.

Getuigen

Reizigers en getuigen worden opgevangen, zo laat de politie via Twitter weten. Het perron is afgesloten, de metro stopt er tijdelijk niet. "Onderzoek naar de dader gaat onverminderd door." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore