Agent neergeslagen

Identiteit bekend van één voortvluchtige verdachte uit Rotterdamse trouwstoet

06 september 2019 17:19 Aangepast: 06 september 2019 17:19
Screenshot van beelden van het incident, rechts ligt de neergeslagen agent

De politie heeft de identiteit boven water van een van de twee mannen uit de trouwstoet in Rotterdam, waar ze nog steeds naar op zoek zijn. Een deelnemer van die trouwstoet sloeg een agent knock-out.

Wie de man is die de klap uitdeelde weet de politie nog steeds niet. Maar van de man om wie het tumult ontstond, is de identiteit nu bekend. Toch wil de politie zijn naam voorlopig niet bekend maken. "Dat kan niet zomaar. Dat is best een zwaar middel", stelt een politiewoordvoerder. 

Agent neergeslagen

De trouwstoet werd vorige week vrijdag in Rotterdam door de politie aan de kant gezet, omdat de deelnemers overlast veroorzaakten op de weg en zich niet aan de verkeersregels hielden. Het liep uit de hand toen de politie een van de deelnemers wilde aanhouden, omdat die zich niet wilde legitimeren. Daarop kwam een andere man uit een auto gestapt en sloeg de agent tegen de grond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent neergeslagen bij controle trouwstoet in Rotterdam

Lippen stijf op elkaar

Beide mannen gingen er vervolgens vandoor en worden nog steeds gezocht door de politie. De rest van het trouwgezelschap is ondervraagd, maar zij houden allemaal hun lippen stijf op elkaar.  Ook de bruidegom heeft een deel van zijn trouwdag op het politiebureau doorgebracht. 

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Binnen een uur na het incident, doken wel deze beelden op in de media van direct na de klap.  Als deze getuigenoproep niets oplevert, overweegt de politie de naam van de verdachte wel bekend te maken.

Beelden van het incident

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore