Ga naar de inhoud
Vleugel kapotgetrapt

Jongeren voetballen met duif: dier overleeft het niet

De gewonde duif Beeld © Regionale Dierenambulance Haarlem/ Facebook

Een triest verhaal in Haarlem. Daar werd een zwaargewonde duif op straat gevonden. Volgens een ooggetuige zouden jongeren het diertje hebben gebruikt als voetbal. De duif overleefde het niet.

De Dierenambulance in Haarlem kreeg een melding van een vrouw die het voorval zag gebeuren. Toen de dierenambulance ter plaatse kwam, waren de jongeren al weg en zat de gewonde duif stil op de stoep.

Vleugel kapot getrapt

"Bij aankomst in het vogelhospitaal bleek het erger te zijn dan gedacht. De vleugel was kapot getrapt", schrijft de Dierenambulance op hun Facebookpagina. Duiven hebben holle botten, waardoor deze niet meer dicht kunnen groeien. De dierenambulance moest de duif daarom laten inslapen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat dieren door jongeren gebruikt worden als voetbal. Vorige week werd er nog een jong egeltje mishandeld in Oss. De Dierenambulance moest daar een half jaar oude egel in laten slapen, nadat hij door beschonken jongens in Oss was gebruikt als voetbal.

Jong
Lees ook:
Jong egeltje overlijdt nadat beschonken jongens in Oss hem als voetbal gebruiken

En vorig jaar oktober ging het ook mis. Jongeren uit Naarden stalen toen een kip van een kinderboerderij. De tieners stopten de kip in een zak en gebruikten deze als bal. Ook de kip overleefde dit niet. 

Jongeren
Lees ook:
Jongeren voetballen met gestolen kip: diertje overleeft het niet