Daders gezocht

Horror-overval in woning in Soest: vrouw aan bed vastgebonden

05 september 2019 13:18 Aangepast: 05 september 2019 13:29
Van één van de verdachten is een compositietekening gemaakt. Beeld © Politie

De politie is op zoek naar de daders van een zeer gewelddadige woningoverval in Soest. Een vrouw die alleen thuis was, werd door twee mannen vastgebonden en neergestoken.

Twee mannen belden op zaterdagavond 5 januari rond 20.30 uur aan bij een woning aan de Frans Halslaan. De bewoonster was al vroeg naar bed gegaan, en deed niet open. 

Ringen losknippen

Vervolgens werd er ingebroken via de achterzijde van de woning. Ze wilde een briefje van 50 euro afgeven, maar daar namen de mannen geen genoegen mee. Ze wilden haar ringen van haar vingers trekken, maar dat lukte niet.

Ze knipte met haar eigen gereedschap, onder bedreiging van een mes, de ringen los van haar vingers. De vrouw werd, nadat haar T-shirt in haar mond was gestopt, aan het bed vastgemaakt met riemen. Vervolgens werd ze gestoken met een mes. 

Meer over de zaak in Bureau Hengeveld

Bureau Hengeveld is het regionale opsporingsprogramma van Eenheid Midden-Nederland voor de provincie Utrecht.

De daders doorzochten het huis en gingen er daarna vandoor, vermoedelijk met een auto. Ze namen onder meer sieraden, een mobiele telefoon en een spelcomputer mee.

De politie heeft de signalementen verspreid van de daders. Het gaat om twee donkergetinte mannen van ongeveer 1.60 en 1.70 meter lang. Zij zijn ongeveer 20 jaar oud en spraken Nederlands met een accent in straattaal. Eén van de daders had een beugel op de ondertanden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore