Kosten vervangend vervoer

Kinderopvang wil 70.000 euro schadevergoeding van maker stint

04 september 2019 08:26 Aangepast: 04 september 2019 08:26

De fabrikant van de stint is door een kinderopvangorganisatie aansprakelijk gesteld voor de financiële schade die ze heeft geleden omdat de elektronische bolderkar na het ongeluk in Oss de weg niet meer op mocht. 

De kinderopvangorganisatie wil onder andere 70.000 euro vergoed hebben die werd uitgegeven voor vervangend vervoer, meldt het AD. De advocaat die de kinderorganisatie bijstaat wil de naam ervan niet bekendmaken.

Groepsclaim overwogen

Hij zou verder door meerdere kinderopvangbedrijven zijn benaderd om hulp en overweegt daarom een groepsclaim in te dienen, schrijft de krant.

Stint-directeur Edwin Renzen heeft laten weten niet op de sommering van de kinderopvang in te willen gaan, en daarom moet nu de rechter over de zaak beslissen.

Dit moet de nieuwe stint worden

De oude stints kunnen niet de weg op, maar als het aan de fabrikant ligt maakt hij deze zomer nog nieuwe. Hij heeft een compleet vernieuwd model laten ontwikkelen dat voldoet aan nieuwe regels.

'Aanvraag vordert'

De zaak komt op een ongelukkig moment voor de stintfabrikant. Die bracht gisteren naar buiten dat er een vernieuwde versie van de stint in de maak is en dat een 'aanvraag om de Stint 2019 toe te laten tot de openbare weg vordert'. 

De productie van de nieuwe stint kan volgens het bedrijf van start gaan als de aanwijzing Bijzonder bromfiets binnen is.

Aan de nieuwe stint is een aantal dingen veranderd. Zo heeft die een rolkooi, spiegels en een bestuurderssteun op het sta-plateau.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Bestuurster stint Oss 'opgelucht en geëmotioneerd' na verklaringen getuigen

Vier kinderen overleden

Op 20 september vorig jaar kwamen bij een ongeluk met een stint vier kinderen om het leven. een kind en de bestuurster van het voertuig raakten zwaargewond.

Een begeleidster van een kinderdagverblijf was met de kinderen onderweg toen het voertuig bij de spoorwegovergang werd geraakt door een trein. De bestuurster van de stint heeft verklaard dat zij de stint wilde stoppen voor de spoorwegovergang, maar dat dit niet lukte. Getuigen bevestigen dit beeld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

De wonderbaarlijke wederopstanding van de stint: vijf vragen en antwoorden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore