Station Amsterdam

Slachtoffer emotioneel: 'Miskraam na laffe aanslag Jawed S.'

03 september 2019 12:36 Aangepast: 03 september 2019 14:51
Jawed S.

De Amerikaanse slachtoffers van de steekpartij op het station van Amsterdam, hebben vanmorgen hard uitgehaald naar verdachte Jawed S. "Je denkt misschien dat je acties een symbool zijn van goed werk, maar ik verzeker je: je vergist je. Je aanval vanachter bewijst je zwakheid."

Bij de steekpartij op 31 augustus raakten twee Amerikaanse toeristen gewond. Ze waren voor een bruiloft onderweg naar Duitsland toen Jawed hen uit het niets neerstak. 

'Heb alleen maar gehuild'

Eén van de slachtoffers zit tot op de dag van vandaag door een dwarslaesie in een rolstoel, zijn ruggenmerg was bijna volledig doorgesneden. Zijn echtgenote sprak emotioneel over het moment dat ze haar man naar de grond zag gaan. "Ik bleef naast hem staan, heb alleen maar gehuild. Jawed, je aanval van achteren bewijst hoe laf en zwak je bent. Je bent geen held."

Hartverscheurende getuigenissen tegen Jawed S.

Vandaag vertelden hun partners in de rechtbank hoe die daad hun levens ingrijpend heeft veranderd.

Jawed hoorde het gelaten aan. Geen enkele emotie was zichtbaar op zijn gezicht, het leek hem niets te doen. Ook niet toen de vrouw stil was, een traan liet, en vertelde: "Ik was elf weken zwanger toen ik getuige was van de brute steekpartij op mijn geliefde."

'Miskraam is gevolg van aanslag'

"In de Verenigde Staten kreeg ik een miskraam. Ik ben ervan overtuigd dat dit het gevolg is geweest van het emotionele en fysieke tol dat de aanslag op mijn leven heeft geëist. Daar ben ik nog steeds kapot van."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Agent heeft PTSS na steekpartij Jawed S.: 'Moge God jou verdoemen'

Het andere slachtoffer werd geraakt onder zijn rechterborst en in zijn rechteronderarm. Hij kreeg een slagaderlijke bloeding en moest met spoed worden geopereerd. Door een beschadiging van een zenuw heeft de man nog altijd een dof en tintelend gevoel in zijn arm. Zijn echtgenote sprak Jawed ook persoonlijk toe. "Toen ik jou die dag in je ogen keek, besefte ik opeens dat je niet doordrongen was met boosheid, maar sidderde van angst."

'Wij zijn de helden'

Ze vertelt dat niet hij, maar de slachtoffers de helden zijn in deze zaak. "Wij worden niet geleefd door angst. Mijn ogen zijn nu geopend, meer dan ooit, om de schoonheid van het leven in te zien."

"De enige vrijheid die jij nog hebt, is de vrijheid van denken. En ik wil dat je op die momenten aan ons denkt, en aan wat voor lafaard je was die dag. Maar ik hoop ook dat je van een verloren jongen een aardig mens mag worden. Want het goede wint altijd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Stationsteker' Jawed S. nog steeds kwaad op Wilders: 'Hij beledigde de profeet'

Jawed mocht kort reageren op de emotionele verklaringen van de twee vrouwen. Hij gaf alleen uitleg over waarom hij de twee mannen had neergestoken en niet de vrouwen zelf. "Ik zou vrouwen nooit iets aandoen", vertelt hij. "Vrouwen worden als bloemen beschouwd en die moeten gerespecteerd worden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore