Keek jij ook?

Pure nostalgie: Tik Tak is terug op tv

02 september 2019 07:23 Aangepast: 02 september 2019 08:57
Beeld © Ketnet

Hele generaties groeiden ermee op: voor het eten even een paar minuutjes kijken naar Tik Tak. Het televisieprogramma was een zen-moment voor peuters en kleuters, maar vooral ook voor hun ouders. Vanaf vandaag zendt de Belgische zender Ketnet Junior het weer uit.

Tik Tak staat bekend om de rustige animaties, zoals de tikkende klok, het dierenmozaïek met veel kleuren en het danseresje.

In 1981 was de eerste aflevering van Tik Tak op televisie. Inge Bollens, de kleindochter van de bedenker, was destijds één van de kinderen in het programma. Zij blaast Tik Tak nu nieuw leven in.

Kleur en herhaling

Volgens Ketnet ontstond de serie toen de Belgische regisseur Mil Lenssens op een zaterdagavond bij vrienden merkte hoe de jongste kinderen gebiologeerd keken naar de lottotrekking. 

Blijkbaar waren ze geboeid door de kleuren, de beweging, het ritme en de muziek, maar vooral ook de voorspelbaarheid en herhaling. Precies dat probeerde Tik Tak na te bootsen.

Dertig landen 

Tik Tak werd in minstens dertig landen, waaronder Nederland, uitgezonden. In 2006 verdween het programma van de buis.

Er zijn nu 32 nieuwe afleveringen opgenomen van precies 5 minuten lang. Volgens de zender is dat genoeg om voorlopig even vooruit te kunnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore