Drukke maand

Gratis koffie en smoothie voor wie buiten de spits de trein pakt

01 september 2019 19:20
In september wordt veel drukte verwacht. Beeld © ANP

Buiten de spits reizen met de trein loont morgen in Oss. De NS gaat in de ochtendspits gratis koffie en smoothies uitdelen aan 'druktevermijders', mensen die dus buiten de spits de trein pakken.

De traktatie is bedoeld voor reizigers die de drukste treinen aan zich voorbij laten gaan en een rustiger spitstrein pakken. Op station Haarlem worden gratis ontbijtjes uitgedeeld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Treinreizigers kunnen borst natmaken: in september recorddrukte

Dinsdag kunnen reizigers op station Nijmegen rekenen op gratis ijskoffie en smoothies. Reizigers in die regio zijn, volgens de NS, 'kampioen spitsmijden'.

Deze maand wordt extreme drukte verwacht, met een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. Sowieso is september traditioneel de drukste maand op het spoor. "Forensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren", aldus de NS.

Collegetijden aangepast

Met verschillende maatregelen wil de NS de hinder als gevolg van de drukte beperken. Oss krijgt als eerste de traktaties, omdat daar de twee drukste treinen van de NS vertrekken. Ook het traject Haarlem-Amsterdam Sloterdijk is al jaren een van de drukste.

In Nijmegen pasten de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ROC Nijmegen eerder hun collegetijden aan. In de drukste spitstrein van Den Bosch naar Nijmegen daalde het aantal reizigers vervolgens met 18 procent.

Op de snelwegen wordt morgen ook veel drukte verwacht, omdat de schoolvakanties in alle regio's voorbij zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore