Nederland

KLM schrapt preventief vluchten vanwege acties personeel

01 september 2019 15:08 Aangepast: 02 september 2019 08:27
Personeel van KLM bij eerdere acties Beeld © ANP

KLM schrapt vandaag preventief elf vluchten vanwege acties van het grondpersoneel. Welke vluchten dat zijn, kan de luchtvaartmaatschappij nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat het om Europese vluchten gaat.

Woordvoerster Manel Vrijenhoek van KLM zegt tegen RTL Nieuws dat de luchtvaartmaatschappij druk aan het puzzelen is om te kijken welke vluchten geschrapt kunnen worden, zonder dat dit tot enorme problemen zal leiden voor reizigers. Het gaat dan bijvoorbeeld om vluchten die makkelijk kunnen worden omgeboekt.

Reizigers worden allemaal vandaag nog geïnformeerd. Door vluchten te schrappen, hoopt de KLM alle andere vluchten zonder problemen door te laten gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend het werk neer

Het grondpersoneel van KLM besloot zaterdag in overleg met de vakbond dat maandag tussen 8.00 tot 10.00 uur het werk wordt neergelegd. Ze doen dat, omdat ze een hoger salaris willen.

De FNV wil dat het grondpersoneel, waar 15.000 medewerkers onder vallen, er 4 procent per jaar op vooruit gaat. De KLM kwam deze week met een bod van 2 procent per jaar. Als de luchtvaartmaatschappij na de acties van maandag niet over de brug komt, dreigt FNV met meer acties. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore