Knock-out en gebroken arm

Woede na incidenten met geweld tegen Rotterdamse agenten

01 september 2019 12:23 Aangepast: 01 september 2019 12:35
Screenshot van beelden van incident van vrijdag in Rotterdam, rechts ligt de geslagen agent

Bij een aanhouding van een oplichter in Rotterdam heeft een agent gisteren een gebroken arm opgelopen. Bij een ander incident in de stad werd voor het weekend ook al een agent knock-out geslagen door een bruiloftsgast. Onder agenten is nu onrust ontstaan.

De ophef en verontwaardiging is groot omdat de twee politiemensen in Rotterdam behoorlijke verwondingen hebben opgelopen tijdens hun werk. Volgens de politievakbond ACP tonen veel agenten op besloten Facebookgroepen hun boosheid.

Wordt als stoer gezien

"Er zit veel boosheid bij de agenten want ze doen gewoon hun werk", zegt Erwin Koenen, vicevoorzitter van de ACP tegen persbureau ANP.

"Dit geweld is zo zinloos en is volstrekt onacceptabel. Van hulpverleners blijf je af. Er moet veel harder worden opgetreden tegen dit geweld. We hebben al vaker opgeroepen om hiervoor geen taakstraffen op te leggen, want dat wordt vaak als stoer gezien. Mensen die aan hulpverleners zitten moeten een vrijheidsstraf krijgen. Dat moet nu toch echt een keer wettelijk worden vastgelegd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent neergeslagen bij controle trouwstoet in Rotterdam

Volgens Koenen hebben agenten dagelijks met geweld in hun werk te maken. "Maar zoals nu in Rotterdam is gebeurd, is wel heel heftig. We hopen vooral dat omstanders mensen op dit soort gedrag gaan aanspreken. We kunnen alle hulp gebruiken om hier een einde aan te maken."

Pijn aan nek

Van het incident van vrijdag zijn beelden gemaakt waarop te zien is dat de agent op de grond ligt nadat hij was geslagen door een bruiloftgast.

De politie laat weten dat de agent nog veel pijn heeft aan zijn nek en hoofd, maar dat hij het naar omstandigheden goed maakt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore