Code geel oosten

Onweer trekt over oosten van het land: festivals stilgelegd

31 augustus 2019 22:12 Aangepast: 31 augustus 2019 23:03
Beeld © ANP

Stormachtig weer maakte vanavond een einde aan een zomerse zaterdag in het oosten van het land. Vanwege stevige onweersbuien is het ASM Festival in Arnhem stilgelegd en is het Openlucht Filmfestival in Apeldoorn ontruimd. In Nijmegen waaiden terrassen om door een windhoos.

Dat schrijft Omroep Gelderland. Op het ASM Festival in Arnhem werd een optreden van de band Racoon tijdelijk stilgelegd vanwege de felle onweersbuien. Na de buien ging het festival met ruim 12.000 bezoekers weer verder.

Windhoos

Het Openlucht Filmfestival in Apeldoorn werd tijdelijk ontruimd vanwege het noodweer. De bezoekers werden opgevangen in een grote tent.

De terrassen op de Waalkade in Nijmegen werden getroffen door een windhoos. Daardoor werd veel terrasmeubilair vernield.

Code geel

Het KNMI heeft code geel afgekondigd vanwege onweer en regenbuien voor de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Ook zijn er  plaatselijk windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur, met mogelijk ook hagel.

Op radarbeelden is te zien dat de onweerbuien langzaam over het land wegtrekken in noordoostelijke richting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ongeluk met luchtballon door noodweer, 4 gewonden

Gewonden in Duitsland

Dat het ook mis kan gaan door het onweer bleek vanavond in het Duitse Essen. Daar raakten tijdens het zware onweer tien mensen gewond, van wie twee zwaargewond.

Door de harde wind was een LED-scherm bij het podium omgevallen. Bij het concert van de rappers Marteria en Casper waren ongeveer 20.000 bezoekers.

De gewonden zijn ter plaatse behandeld. De twee ernstig gewonden werden naar een ziekenhuis gebracht. Veel mensen zouden een shock hebben opgelopen. Het concert is geannuleerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore