Limburg

Ongeluk met luchtballon door noodweer, 4 gewonden

31 augustus 2019 20:43 Aangepast: 31 augustus 2019 21:10
De luchtballon moest een noodlanding maken. Beeld © Track88

Een luchtballon moest vanavond bij het Limburgse Swalmen een noodlanding maken. De politie laat aan RTL Nieuws weten dat dat kwam door het noodweer dat op dat moment over Limburg trok. Er zijn vier personen gewond geraakt.

De vier personen zaten in het mandje van de luchtballon. Zij zijn lichtgewond geraakt en worden nu gecontroleerd door medisch personeel, laat een woordvoerder van de politie weten. 

'Crash'

"Wij kregen meerdere telefoontjes van inwoners die de luchtballon zagen. Zij zeiden allen dat de luchtballon 'naar beneden crashte'." De luchtballon zou in de problemen zijn gekomen door de harde wind en de flinke regenbuien.

Verschillende hulpdiensten zijn uitgerukt. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de ballon eerst een noodlanding probeerde te maken in Roermond. "Dat lukte niet, daarna probeerden ze het in Swalmen, daar kwam de ballon hard op de grond terecht. De ballon kon niet tegen het noodweer."

De politiewoordvoerder vult aan: "De mand werd door de wind naar beneden getrokken toen ze op een hoogte van 100 tot 200 meter hingen. De mand maakte daarna een aantal keer een flinke stuit."

Video van luchtballon in de problemen

Op twee video's op Twitter is te zien hoe een luchtballon boven Swalmen in de problemen kwam. Het is onduidelijk of dit om dezelfde luchtballon gaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore