'Eindelijk!'

Koning voor het eerst tijdens officiële werkdag met 'vakantiebaard'

31 augustus 2019 15:46 Aangepast: 01 september 2019 14:06
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander verscheen vanmiddag samen met koningin Máxima in Terneuzen voor de start van de viering van 75 jaar vrijheid. Waar normaal de meeste aandacht naar het voorkomen van Máxima gaat, wordt nu het uiterlijk van de koning besproken: hij draagt namelijk voor het eerst tijdens een officiële werkdag een baard.

Zonder baard geen koning. In 2013 was dat al de leus van een Facebook-actie die duizenden likes kreeg. De actievoerders hoopten dat Willem-Alexander het koningschap met volwaardige baard zou aanvaarden. Ze zouden daar zelfs een officieel verzoek bij de Rijksvoorlichtingsdienst voor hebben gedaan. 

Een echte vakantiebaard

En nu, zeven jaar later, lijkt de koning daar gehoor aan te geven. "We hebben hem inderdaad nooit eerder 'officieel' met baard gezien", vertelt koningshuisdeskundige Rick Evers. "Wel op foto’s die onder de mediacode vallen: op vakantie in Griekenland of Italië, winkelend in New York..." Die foto's worden normaal niet in de media getoond.

Hij liet zijn baard dus vaak staan tijdens een privéaangelegenheid. Vorige week was de koning eveneens te zien met een baard, maar ook toen ging het om een privébijeenkomst. Die dag werd afscheid genomen van prinses Christina.

'Het verbaasde me zeer!'

Evers was dan ook verrast dat de baard er vandaag nog opstond, tijdens zo'n officiële dag. "Het verbaasde me zeer!"

Ook op sociale media is de baard van Willem-Alexander niet onopgemerkt gebleven. Veel mensen laten weten dat het de koning goed staat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore