Ga naar de inhoud
Niet goedpraten

Halsema lag wakker van incident met zoon: 'Kon de leugens niet laten gaan'

Beeld © ANP

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema lag er wakker van toen het incident met haar zoon in de krant verscheen. Dat heeft ze gisteren gezegd op stadszender AT5. "Ik wilde dat hij wist dat zijn moeder hem verdedigd heeft."

Halsema gaf het eerste interview na haar vakantie aan de zender. Eerder deze maand kwam via De Telegraaf naar buiten dat haar zoon was aangehouden.

Femke
Lees ook:
Femke Halsema in brief: 'Mijn zoon heeft geen gewapende inbraak gepleegd'

De burgemeester zegt nu dat ze pas kort voor publicatie hoorde van het artikel. "Ik was gechoqueerd. Ze wisten toen al dat er geen sprake was van een doofpot, terwijl dat wel de aanleiding voor het bericht was."

In de nacht van de publicatie schreef Halsema een brief aan alle Amsterdammers. Ze deed dat 'als moeder én als burgemeester', zegt ze. "In het artikel stonden leugens over mijn zoon. Dat kon ik niet laten gaan. Je hebt te maken met een 15-jarige jongen, voor wie dit afschuwelijk is."

Ambt niet misbruikt

Halsema zegt dat ze met de brief wilde benadrukken dat ze haar ambt niet zou misbruiken vanwege een privékwestie. Ze benadrukt bij AT5 dat ze niet goedpraat wat haar zoon heeft gedaan.

De Amsterdamse burgemeester zegt ook dat ze wakker lag van het incident. "Ik kon die nacht niet slapen. Mijn zoon lag te slapen. Ik dacht: als hij wakker wordt, moet hij weten dat zijn moeder hem verdedigd heeft."

'Zoon
Lees ook:
'Zoon van Halsema zat fout, maar dit doen tieners. Dat maakt ze geen crimineel'