Niet in beschaafde samenleving

Aangifte tegen student die levende goudvis doorslikte

30 augustus 2019 22:13 Aangepast: 30 augustus 2019 22:14
Beeld © Dumpert

Dierenorganisaties doen aangifte tegen een student van een Fontys Hogeschool in Tilburg die tijdens een introductieweek een levende goudvis in een glas bier doorslikte.

"Dit gedrag is buiten alle proporties en hoort niet thuis in een beschaafde samenleving", stellen Vissenbescherming, Dierbewustleven en Bite Back, die alle drie opkomen voor het welzijn van dieren.

Het filmpje waarop te zien is hoe de student de vis opdrinkt, circuleert op het internet. De organisaties vragen de school dit soort acties nadrukkelijk af te keuren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Studenten atten biertje met levende goudvis: 'Smakeloze studentengrap'

Actie in privésfeer

De directeur van Fontys Hogescholen liet eerder vandaag tegen Editie NL weten dat de school geen stappen zal ondernemen tegen de studenten, omdat het een actie 'in de privésfeer' was. "We kunnen ze niet blijven bemoederen. Dan blijf je bezig." 

De dierenwelzijnorganisaties doen in ieder geval aangifte tegen de jongen die de vis doorslikte, maar daar blijft het misschien niet bij. "We gaan ook kijken of we aangifte doen tegen de anderen op het filmpje die er een beetje om staan te lachen", zegt een woordvoerster namens de drie organisaties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore