'Intens verdriet'

Ouders van doodgestoken Megan (15) schrijven brief: 'Hopen op maximale straf'

29 augustus 2019 21:18
Twee meisjes troosten elkaar bij de woning van Megan. Beeld © ANP

"Je enige kind, in de bloei van haar leven, met zoveel mooie toekomstplannen is er ineens niet meer." Dat schrijven de ouders van de 15-jarige Megan in een brief. Hun dochter werd tien dagen geleden doodgestoken door een klasgenoot. Ze bedanken iedereen voor de steun en lieve woorden, maar doen ook een beroep op het Openbaar Ministerie: "We hopen dat de dader van deze laffe misdaad de maximale straf krijgt."

Megan werd op klaarlichte dag doodgestoken door een 16-jarige jongen, een klasgenoot, zo bleek later. Hij werd kort na de steekpartij opgepakt. In de brief, die onder meer Omroep Brabant in handen heeft, schrijven de ouders over hun intense verdriet toen ze hoorden over de 'verschrikkelijke en bizarre manier' hoe hun dochter uit het leven was gerukt.

'En dan ook nog vermoord door een bekende'

"Zo’n gebeurtenis is voor geen enkele ouder te bevatten. Op het moment dat je het hoort, stort je wereld in", schrijven ze. "Totaal onverwachts en zonder mogelijkheid tot afscheid nemen. En dan ook nog vermoord door een bekende. Zoveel verdriet, boosheid, emotie en ongeloof kun je als mens eigenlijk niet verdragen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Breda rouwt om doodgestoken Megan (15): 'Zo jong nog, dit mag niet'

De ouders schrijven dat de moord iedereen raakt, niet alleen hun, maar ook de grootouders, ooms, tantes, vrienden, kennissen, vriendjes, vriendinnetjes, klas- en teamgenootjes. "Later dringt door dat de dood van Megan eigenlijk heel Breda bezighoudt. Mensen krijgen kippenvel bij het horen van het verschrikkelijke nieuws. En niet alleen Breda, niet alleen Noord-Brabant maar heel Nederland is even in shock." 

'De pers dankbaar' 

Ze noemen het 'surrealistisch' dat ze op nieuwswebsites foto's van hun eigen huis voorbij zien komen. Maar ze bedanken de media wel. "De pers respecteert onze keuzes, zonder uitzondering, en blijft keurig op afstand. Ondanks dat ze snakken naar nieuws in deze spraakmakende zaak, gaan ze niet graven. Zij bezoeken evenmin de herdenkingen en de uitvaart. Hiervoor zijn we de pers dankbaar."

De ouders van Megan schrijven dat ze dankbaar zijn voor de vele steunbetuigingen. "Ondanks ons intense verdriet putten we kracht uit alle steun die we krijgen. Langs deze weg willen wij daarvoor iedereen bedanken. Het medeleven is enorm, daar zijn wij u allemaal bijzonder dankbaar voor. ​​​​​​" Ze bedanken ook instanties als slachtofferhulp voor de steun, en burgemeester Paul Depla die namens hun bereid was om te spreken tijdens de herdenking op school.

'Hopen op maximale straf'

De ouders sluiten de brief af met een dringende oproep aan het Openbaar Ministerie: "Laten we hopen dat de dader van deze laffe misdaad een maximale straf krijgt. We hopen vurig dat het OM (en de rechtspraak als geheel) alle middelen inzet om dit te bewerkstelligen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kind na plegen misdrijf maximaal 1 of 2 jaar vast: 'Straffen niet belangrijkste'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore