Tob Cohen

Vrouw van vermiste ex-topman Philips aangehouden in Kenia

28 augustus 2019 22:14 Aangepast: 28 augustus 2019 22:19
Tob Cohen met zijn vrouw. Zij is een verdachte in de moordzaak.

De vrouw van de vermiste ex-topman van Philips Tob Cohen, is aangehouden. Ze zou betrokken zijn bij de zaak. Cohen wordt al sinds 20 juli vermist.

Dat bevestigt de politie tegenover Keniaanse media. Voordat Cohen verdween, waren Cohen en Sarah Wairimu Kamotho verwikkeld in een bittere echtscheiding.

Witte auto

Cohen zou zijn huis hebben verlaten op 20 juli en in een witte auto zijn gestapt, schrijft de Daily Nation. Sindsdien is hij niet meer gezien. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Vermiste oud-Philips-topman vreesde voor zijn leven'

De 69-jarige Cohen is een voormalig topman van Philips in Oost-Afrika en hield zich bezig met het organiseren van golfevenementen. 

Vuil spel

Cohen beschuldigde zijn vrouw eerder van vuil spel bij de scheiding. Ze zou samenspannen met invloedrijke Kenianen om hem het land uit te laten zetten en zo aanspraak te maken op zijn vermogen. 

Cohens echtgenote ontkende eerder iedere betrokkenheid bij de verdwijning van haar man. Zij verklaarde tegen Keniaanse media dat hij uit vrije wil naar Thailand vertrokken zou zijn voor een medische ingreep. Zijn familie gelooft daar niets van.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore