Dier moest worden ingeslapen

Man uit Apeldoorn opgepakt voor in brand steken konijn

28 augustus 2019 18:26 Aangepast: 28 augustus 2019 20:41
Het konijn in de armen van de politie. Beeld © Facebook | Politie Apeldoorn

Een man van 31 uit Apeldoorn is opgepakt omdat hij vorige week een konijn in brand zou hebben gestoken. De politie zegt dat het niet om de eigenaar van het dier gaat. Het zwaargewonde konijn werd eerder deze maand gevonden. Het diertje was er zo slecht aan toe, dat agenten het hebben laten inslapen.

De vermoedelijke dader is opgepakt na een tip. "De aanhouding is mooi, maar neemt het leed niet weg", schrijft de politie op Facebook. De politie liet toen ze het konijn vonden al weten 'ontzettend kwaad' te zijn. De politie heeft het dier, dat gevonden werd op de Woudhuizermark in Apeldoorn en onder de brandwonden zat, in moeten laten slapen.

Konijn in een doos

"Wij zagen, wat in eerste instantie een rugtas leek, een kleine brand, midden op de weg", liet de politie vorige week weten. Toen ze op het vuur afstapten, sprong het konijn uit de brand. Volgens de politie was het dier in een doos gestopt, bedekt met een jas en daarna aangestoken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In brand gestoken konijn blijkt uit tuin gestolen: 'Dochter is ontroostbaar'

Samyra was de eigenaar van het konijn, genaamd Anna. Het konijn zat zondag 18 augustus plotseling niet meer in de tuin, liet ze op de maandag daarna weten een Editie NL. Eerder werd gedacht dat de eigenaar van het konijn het diertje in brand had gestoken, maar dat is dus niet waar.

Dochter helemaal van slag

"Ik heb hier geen woorden voor", vertelde Samyra. We zijn de hele buurt rondgegaan om te vragen of iemand haar had gezien." Het konijn was eigenlijk van de dochter van Samyra. "M'n kleine meid is helemaal van slag en ontroostbaar dat een ander persoon dit met opzet gedaan heeft. Ze is heel verdrietig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore