Verdachte Jos B. aanwezig

Schouw op Brunssummerheide rond dood Nicky Verstappen afgerond

27 augustus 2019 14:17 Aangepast: 27 augustus 2019 14:30
De plek waar de tent stond van Nicky Verstappen was tijdens de schouw met linten afgezet. Beeld © OM

De schouw op de Brunssummerheide in de zaak over de in 1998 gedode 11-jarige Nicky Verstappen is rond kwart voor twee afgerond. De schouw was besloten, alleen onder anderen de verdachte, zijn advocaat, de rechters, officieren van justitie en nabestaanden van de jongen werden toegelaten.

Aanvankelijk meldde het OM al voor het middaguur dat de schouw was afgerond, maar moest dat snel weer intrekken toen bleek dat het gezelschap zich van de ene naar de andere locatie begaf. Alle deelnemers moesten vooraf hun telefoon afgeven.

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 van een zomerkamp op de heide. Een dag later werd zijn lichaam iets verderop teruggevonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brunssummerheide op slot: zo werkt de schouw in de zaak-Nicky Verstappen

Voorlopige hechtenis Jos B.

De groep gaat na de schouw via het politiebureau in Brunssum naar de rechtbank in Maastricht voor de vierde, niet-inhoudelijke zitting in de moordzaak. Dan wordt onder meer gesproken over de voorlopige hechtenis van B. Hij zit sinds zijn arrestatie in Spanje vorig jaar in de cel.

De rechtbank zal ook een kort resumé geven van de schouw. Een woordvoerster van de rechtbank benadrukte dat het bij de schouw puur om de beeldvorming gaat van plekken die in het omvangrijke dossier worden genoemd, en niet om mogelijke scenario's te onderzoeken.

Het Openbaar Ministerie heeft foto's van de plekken van de schouw openbaar gemaakt:

De plaats waar Nicky Verstappen werd gevonden. De plaats waar Nicky Verstappen werd gevonden.
De plek waar de tent van Nicky Verstappen stond. De plek waar de tent van Nicky Verstappen stond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore