Luchtruim gesloten

Brunssummerheide afgesloten voor schouw, pottenkijkers gewaarschuwd

27 augustus 2019 04:18 Aangepast: 27 augustus 2019 04:19
Militairen helpen bij het afzetten van het gebied. Beeld © ANP

Het gebied waar vandaag de schouw wordt gehouden in de zaak-Nicky Verstappen zit sinds 18.00 uur gisteravond op slot. Zo'n 100 agenten en een onbekend aantal militairen bewaken de Brunssummerheide. Ook het luchtruim is afgesloten.

Mensen die niets te zoeken hebben in het gebied, worden weggestuurd en als ze niet gaan, opgepakt. Dat zegt Bert Vermariën, het hoofd ordehandhaving van de politie Limburg. In het gebied is gisteren om 18.00 uur een noodverordening ingegaan. Ook het luchtruim is afgesloten. Er mogen dus ook geen drones boven het gebied vliegen. 

Eerder zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Limburg al dat het terrein voor de schouw volledig zou worden uitgekamd, ook om te kijken of er nergens opnameapparatuur ligt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brunssummerheide op slot: zo werkt de schouw in de zaak-Nicky Verstappen

Familie aanwezig

Op de Brunssummerheide werd 21 jaar geleden het lichaam van de 11-jarige Nicky Verstappen gevonden. Hij verdween uit een jeugdkamp, een dag later werd hij dood aangetroffen.

Jos B. kwam als verdachte in beeld door een groot DNA-verwantschapsonderzoek. Hij werd vorig jaar augustus aangehouden. Tijdens de schouw wordt het gebied bezocht door rechters, officieren van justitie, de familie van Nicky Verstappen, en Jos B. met zijn advocaat.

Er is niets te zien vanaf de openbare weg. Er is niets te zien vanaf de openbare weg.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zaak-Nicky Verstappen: leger moet camera's weren

Geen pers

Verschillende media probeerden via een rechtszaak alsnog toestemming te krijgen om de schouw bij te wonen, maar gisterochtend oordeelde de rechter opnieuw dat de pers niet welkom is.Tijdens een eerdere zitting zei de rechter: "Voor een ordentelijk en veilig verloop van de schouw willen we het aantal mensen die ter plekke zijn beperken."

Luister hier hoe Jos B. alle beschuldigingen in zaak-Nicky Verstappen tegenspreekt

Jos B. ontkende vorig jaar december alle beschuldigingen tegen hem in de rechtbank Limburg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore