Niet horen of praten

Overleden man in speeltuin Assen was doofstom

25 augustus 2019 18:44 Aangepast: 26 augustus 2019 07:34
Een buurtbewoner met de wijkagent bij de plek in de speeltuin. Beeld © ANP

De 32-jarige man die gisterenmiddag in een speeltuin in Assen door geweld om het leven kwam, was doofstom.

De man zou zich ongepast hebben gedragen bij een 4-jarig meisje in de speeltuin. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Volgens getuigen was de vader van het meisje aan het worstelen met de dove man. Vier andere verdachten zouden op hulpgeroep van de vader zijn afgekomen. 

Mannen aangehouden

De vijf mannen die vanwege het incident zijn aangehouden, zijn 27, 36, 38, 46 en 54 jaar oud. Ze zijn allen ook afkomstig uit de Drentse hoofdstad.

De vijf mannen worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. Zij zijn gisteren gehoord door de politie in Assen en de verhoren zijn vandaag hervat. Morgen wordt sectie verricht op het lichaam van de overleden man. Mogelijk wordt dan meer bekend over de doodsoorzaak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie onderzoekt eerdere zedendelicten Assen, mogelijk verband

Politieonderzoek

Het politieonderzoek richt zich op twee onderwerpen: het overlijden van het slachtoffer en een mogelijk zedengerelateerd delict.

In de wijk wordt gesproken over eerdere incidenten vorig jaar en in 2016. De politie onderzoekt ook of er al eerder meldingen zijn binnengekomen over kinderen die werden lastiggevallen in de wijk Peelo in Assen.

Politie over fataal incident in speeltuin Assen

Een politiewoordvoerder vertelde gisteren over het incident in de speeltuin.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`