Streakers

Dierenactivisten verstoren EK paardensport in Rotterdam

25 augustus 2019 16:35 Aangepast: 25 augustus 2019 20:07
Beeld © ANP

Twee dierenactivisten hebben vanmiddag in Rotterdam de EK paardensport kortstondig verstoord. Ze waren het parcours opgerend om te protesteren tegen dierenleed. Een van de demonstranten had 'EK abuse' en 'stop horse slavery' op haar lijf geverfd. Beiden hadden ook borden bij zich.

Springruiter Marc Houtzager was bezig met zijn oefening toen de dierenactivisten toesloegen. Hij overschreed net de tijdslimiet, maar dat strafpunt werd hem kwijtgescholden vanwege de commotie in de ring.

Het protest duurde niet lang. Beide activisten werden snel overmeesterd en het terrein afgezet, meldt RTV Rijnmond. Eén van hen kreeg terwijl ze werd afgevoerd een schop van een boze toeschouwer.

De Europese titel ging naar de Zwitserse springruiter Martin Fuchs. Fuchs bleef ook tijdens de laatste omloop foutloos en zag even later dat de Britse klassementsleider Ben Maher er op een van de laatste hindernissen wel een balk afgooide. Maher werd tweede, de Belg Jos Verlooy nam na het goud in de landenwedstrijd ook individueel brons mee naar huis. 

Shitstorm

De paardensport wordt steeds kritischer gevolgd door dierenactivisten, schreef NRC Handelsblad onlangs. "Zelfs kinderen die paardenrijden krijgen op sociale media soms een shitstorm over zich heen. Mensen zien een foto en gaan los - veelal anoniem", vertelde olympisch kampioene Isabell Werth tegen de krant.

Anky van Grunsven bevestigde haar verhaal. "Zelfs mijn sponsoren zijn benaderd met het verzoek hun steun in te trekken omdat ik mijn paarden slecht zou behandelen."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore