Broer doet oproep

Zoektocht naar verdwenen Penny (23) op Markermeer

25 augustus 2019 15:52 Aangepast: 25 augustus 2019 21:00
Beeld © ANP

De politie zoekt nog steeds naar de 23-jarige Penny die gisteravond als vermist werd opgegeven bij het Markermeer bij Venhuizen (Noord-Holland). Haar broer deed op Facebook een oproep om uit te kijken naar zijn zus.

Het Facebookbericht is al ruim 13.000 keer gedeeld. "Mijn zusje is voor het laatst gezien op een strandje in Venhuizen", schrijft hij. "Ze is spoorloos verdwenen. Heeft iemand iets gezien of gehoord? Neem contact op met de politie of stuur een privébericht. Delen wordt zeer gewaardeerd!"

De zoektocht in het water met brandweerduikers, een helikopter van de politie en reddingsboten van de KNRM werd iets voor 02.00 uur in de nacht gestaakt. Vandaag heeft de politie met een helikopter nogmaals gezocht bij het meer, maar daarbij werd ook niks gevonden.

'We maken ons zorgen'

Penny was samen met een vriendin bij het Markermeer en ze verloren elkaar uit het oog. Haar persoonlijke spullen lagen er nog. De politie kijkt nu ook naar andere mogelijk scenario's. "We maken ons ook wel zorgen en onderzoeken waar ze zou kunnen zijn. Het zou ook kunnen dat ze niet is gaan zwemmen", aldus de politie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore