Vijf verdachten opgepakt

Man overleden in speeltuin Assen, politie onderzoekt melding zedendelict

24 augustus 2019 16:15 Aangepast: 24 augustus 2019 21:03
Politie in de speeltuin in Assen. Beeld © Persbureau Meter

De politie uit Assen kwam eerder vandaag af op een melding van een mogelijk zedendelict in een speeltuin in de Drentse plaats. Toen agenten ter plaatse kwamen, moest er een man gereanimeerd worden. Die hulp mocht niet meer baten, zegt de politie tegen RTL Nieuws.

"In het begin van de middag kwam een melding dat een man zich ongepast gedroeg richting een kind van vier jaar in een speeltuin", meldt de politie. 

"Vervolgens zouden een aantal personen op deze man zijn afgegaan, waarbij een schermutseling is ontstaan. Als gevolg daarvan is de man overleden." De politie hield na het incident vijf verdachten aan. Het vijftal zit vast.

Inwoners van Assen

De verdachten en de overleden man komen allemaal uit Assen. De politie onderzoekt nog wat er zich precies in de speeltuin heeft afgespeeld. Volgens een woordvoerder van de politie hoort ook de melding van het vermeende zedendelict bij het onderzoek.

Burgemeester Marco Out van Assen liet zich vanmiddag bijpraten door de politie. Out ging daarna kijken bij het speeltuintje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man overleden na mishandeling in speeltuin Assen

Reactie burgemeester Marco Out

Het incident van vanmiddag heeft veel impact in de wijk. Dat zegt burgemeester Marco Out.

"Het is nu ontzettend belangrijk dat de politie helder krijgt wat er precies is gebeurd. Daar werken nu dan ook heel veel mensen aan." Uit gesprekken met mensen in de wijk is Out duidelijk geworden dat veel wijkbewoners erg zijn geschrokken. "Door het mooie weer zaten veel mensen buiten. Ik weet niet hoeveel mensen het incident daadwerkelijk hebben gezien, maar er is nogal geschreeuwd, dus velen hebben het gehoord."

'Blijven goed kijken wat er leeft'

De burgemeester en gemeente gaan de komende dagen in de gaten houden of mensen in de wijk ondersteuning nodig hebben. "We blijven goed kijken wat er leeft. Verder is er een familie van wie iemand is overleden, en zijn er vijf families van wie er eentje is meegenomen voor verhoor. Ook die families gaan we ondersteunen."

'Tragisch en schokkend'

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid reageerde vanavond ook op het incident. Hij noemt het een zeer tragische, schokkende gebeurtenis.

Volgens hem moet de politie 'in het belang van de rechtsgang' nu 'ongestoord haar werk kunnen doen zodat duidelijk kan worden wat er gebeurd is'. Meer wil de bewindsman nog niet over de zaak kwijt, omdat het onderzoek nog 'volop loopt'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore