Bouwbedrijf in opspraak

Geen problemen gevonden bij stadion FC Utrecht: 'De kust is veilig'

23 augustus 2019 17:49 Aangepast: 23 augustus 2019 17:54

Het dak van het stadion van FC Utrecht, de Galgenwaard, is in orde. Het stadion werd extra gecontroleerd, omdat het is gebouwd door hetzelfde bedrijf dat het recent ingestorte AZ-stadion bouwde.

De overkappingen van de vier tribunes zijn extra gecontroleerd. Daarbij zijn "geen kapotte verbindingen of gescheurde lassen geconstateerd, de kust is veilig", zegt stadiondirecteur Jan Spelt.

Ingestort dak

Aanleiding voor de inspectie is het instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. De overkapping boven de Molenaartribune stortte op 10 augustus in. Daar was op dat moment gelukkig niemand aanwezig, maar voorlopig kan er in het stadion niet gevoetbald worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dak AZ-stadion stortte in door lasbreuken, acuut risico voor rest van dak

Op andere plekken dreigt het dak van het AZ-stadion ook naar beneden te komen. Scheurende lasnaden zijn daarvan de boosdoener. De bouwer van het stadion, het inmiddels failliete bouwbedrijf Midreth, was ook verantwoordelijk was voor de herbouw van de Galgenwaard aan het begin van deze eeuw.

Wedstrijd kan doorgaan

Meteen na het instorten had de Galgenwaard ook al naar zijn dak laten kijken. Toen werd niets vreemds ontdekt, maar de oorzaak bij AZ was toen nog niet bekend. Om elke twijfel uit te sluiten, liet FC Utrecht de lasnaden nogmaals inspecteren.

In Utrecht is dus alles in orde. De zondag tegen VVV-Venlo kan gewoon doorgaan en alle supporters kunnen plaatsnemen op de tribunes.

Ravage in Alkmaar: dak AZ-stadion ingestort

Een zomerstorm zorgde er op 10 augustus voor dat een gedeelte van het AZ-stadion op de tribune viel. Wonder boven wonder was de tribune leeg..

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore