Twee gewonden

Explosie in woning Hoensbroek mogelijk veroorzaakt door granaat politie

23 augustus 2019 15:01 Aangepast: 23 augustus 2019 15:43
Beeld © Track 88

De explosie in een huis in Hoensbroek gisteravond is mogelijk veroorzaakt door een granaat van de politie. Bij de ontploffing raakten de bewoner en een agent gewond.

De flitsgranaat werd gebruikt door een arrestatieteam van de politie, die de bewoner uit de woning wilde halen. Die man dreigde al een tijdje op zijn huis met gas op te blazen.

Misvatting politie

Op basis van een eigen provisorische gasmeting dacht het arrestatieteam dat er geen gas in de woning was. Dat bleek een misvatting. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verwarde man in Hoensbroek veroorzaakt gasexplosie in huis

Toen de granaat naar binnen werd gegooid, ontstond een grote explosie, gevolg door een felle uitslaande brand. De bewoner liep zware brandwonden op . Ook een lid van het arrestatieteam raakte gewond, maar is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Gaskraan niet dicht

De Rijksrecherche gaat nu onderzoeken of de granaat, die bedoeld is om een verdachte te desoriënteren, de explosie heeft veroorzaakt. Beheerder Enexis had de gaskraan ook niet dicht gedraaid. Daarvoor was geen tijd, zegt een woordvoerder van de politie.

De politie ging op de woning af na een melding van de ex-vrouw van de verdachte. Op het moment van de explosie was een groot deel van de omgeving al ontruimd. Alleen de directe buren konden niet worden bereikt. Zij bleken op het moment van de explosie thuis te zijn, maar raakten niet gewond. Alle omwonenden konden vanmorgen weer naar hun woningen terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore