Ga naar de inhoud
Onderzoeken gesloten

Noorse politie: Arjen Kamphuis omgekomen bij kano-ongeluk

Arjen Kamphuis Beeld © Dennis van Zuijlekom

Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie gaat er vanuit dat hij om het leven is gekomen bij een kano-ongeluk in de Skjerstadfjord op 20 augustus vorig jaar. Er is reden om aan te nemen dat hij in zee is verdwenen.

Zijn telefoon en computer waren na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, maar die hebben niks met de verdwijning te maken. Zij vonden de spullen toen ze aan het vissen waren, tijdens een verplichte rustpauze.

1
Lees ook:
1 jaar sinds mysterieuze verdwijning cyberexpert Arjen Kamphuis

Kamphuis verdween een jaar geleden tijdens een vakantie in Noorwegen. Een grote zoektocht kwam op gang, waarbij ook hackersvrienden en de Nederlandse politie betrokken waren.

Groot verdriet

Familie en vrienden dachten dat hij zich verborgen hield. Zij hebben 'met groot verdriet de conclusies van de Noorse politie gelezen', meldt woordvoerder Ancilla van de Leest, die bevriend was met Kamphuis.

"Wij bedanken de Noorse en Nederlandse politie voor hun grote inzet. Wij leggen ons neer bij hun bevindingen en vragen tijd en privacy om dit te verwerken."

Tijdens Kamphuis' vermissing gingen er diverse verhalen rond. Hij zou zich mogelijk hebben verstopt op een vrachtschip. Maar volgens de politie is hier geen bewijs voor gevonden.

'Telefoon
Lees ook:
'Telefoon vermiste Arjen Kamphuis was in beweging'