Als testbeeld

Bloemencorso Zundert op tv's hele wereld te zien: 'Geweldig dat wij zijn gekozen'

22 augustus 2019 20:49 Aangepast: 22 augustus 2019 22:32

Het bloemencorso in Zundert is dankzij elektronicabedrijf Samsung binnenkort over de hele wereld te zien. Samsung gaat de beelden van de bloemen uit Zundert namelijk gebruiken om over de hele wereld meer tv's te verkopen. En daar zijn ze in Zundert maar wat trots op.

Je staat in de elektronica-winkel en zoekt een nieuwe tv. Dan wil je natuurlijk weten hoe goed de kleuren zijn. Daarom vertonen tv-producenten kleurrijke filmpjes op hun toestellen om je over de streep te trekken. 

Speciale demo-film opnemen

Op de tv's van Samsung zijn die filmpjes binnenkort van de bloemen uit het Brabantse Zundert. Samsung komt binnenkort zelfs speciaal naar het bloemencorso om een demo-film op te nemen.

Die beelden zijn dan te zien in elektronicazaken over de hele wereld. 

Getimmerd en gesleuteld

In Zundert wordt al maanden gelast, getimmerd en gesleuteld om de wagens af te krijgen voor het bloemencorso, dat op 1 september wordt gehouden.

Ad Boemaars van het bloemencorso in Zundert kon zijn oren dan ook niet geloven toen hij gebeld werd door een medewerker van Samsung. "We dachten eerst dat het een grap was, maar ze zijn vorige week langs geweest met vier mensen uit Australië. Nu wordt het wel heel erg echt allemaal." 

'Grootste van de wereld'

Ondanks dat er meerdere bloemencorso's zijn over de hele wereld, koos Samsung voor Zundert. Dat komt volgens Boemaars omdat het corso in Zundert uniek is.

"Ze zijn bij ons terecht gekomen na een zoektocht op Google. En ik snap wel dat je dan bij ons uitkomt. Wij kweken en steken alles zelf, zonder bloemstukken, we zijn echt de grootste van de wereld." Daarnaast is het bloemencorso in Zundert officieel cultureel erfgoed.

Spannend

Boemaars vindt het nog best spannend, zo'n internationale cameraploeg over de vloer in het 'kleine' Zundert.

"We krijgen best wel wat over ons heen ja, zo komen er volgende week twintig mensen vanuit Australië over. Maar ik vind het vooral geweldig dat ze óns hebben uitgekozen. Vooral ook omdat we alles met vrijwilligers doen en elk buurtschap een eigen bloemenveld heeft waar de bloemen op gekweekt worden. Ik ben heel trots."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Apple TV+ start in november en kost 10 dollar per maand'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore