Vrouw aangevallen

Doodgeschoten honden waren van familielid, eigenaar 'zeer emotioneel'

21 augustus 2019 11:38 Aangepast: 21 augustus 2019 12:06
Ook de dierenambulance kwam ter plaatse. Beeld © MediaTV

De drie honden die vannacht zijn doodgeschoten door de politie in Rotterdam, zijn van een familielid van de gewonde vrouw. De honden vielen de 44-jarige vrouw vannacht aan, waarbij ze zwaargewond raakte. De eigenaar is 'zeer emotioneel', maar begrijpt dat ze zijn gedood, laat een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws weten.

De eigenaar was vannacht niet thuis in de woning aan de Hilledijk toen de drie staffordshire-bullterriërs de vrouw aanvielen. Waarom dat gebeurde, is voor de politie nog steeds onduidelijk. "De buurvrouw hoorde vannacht de vrouw gillen en de honden blaffen. Ze belde daarom gelijk de hulpdiensten", vertelt een politiewoordvoerder.

'Vrouw moest bevrijd worden'

De vrouw bleek zwaargewond in de portiek van de woning te liggen. "We konden haar door de brievenbus zien. We zagen veel bloed en die vrouw moest zo snel mogelijk bevrijd worden." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Overheid wil meldpunt voor agressieve honden in iedere gemeente

Verwondingen over hele lichaam

Er was voor de politie maar één mogelijkheid: de honden doodschieten. Via een ladder van de buurvrouw konden de agenten in de portiek komen en de honden doden. "De vrouw had verwondingen over haar hele lichaam, vooral op haar arm."

De vrouw woonde samen met een familielid, de honden waren van hem. "Hij was zeer emotioneel. Omdat zijn honden dood zijn, maar natuurlijk ook door wat er is gebeurd. Hij had wel begrip voor onze daad."

Slachtofferhulp

De eigenaar, het slachtoffer en de medewerkers van de dierenambulance hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. "Ook de agenten die ter plaatse waren, hebben een vorm van slachtofferhulp gehad. Het heeft voor alle partijen veel impact gehad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Vrouw zwaargewond na aanval pitbulls, honden doodgeschoten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore