'Honden heel agressief'

Vrouw zwaargewond na aanval pitbulls, honden doodgeschoten

21 augustus 2019 07:48 Aangepast: 21 augustus 2019 10:19
De politie moest de honden doodschieten. Beeld © MediaTV

In een Rotterdamse woning is een vrouw zwaargewond geraakt nadat ze werd aangevallen door drie honden. Volgens de politie ging het om pitbulls. Agenten die op de 'gillende vrouw' afkwamen, hebben de honden doodgeschoten.

Het gebeurde vannacht rond half twee aan de Hilledijk in Rotterdam. "We kregen vannacht een melding van een vrouw die aan het gillen was, ter plaatse bleek ze zwaargewond te zijn", vertelt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws.

'Heel agressief' 

De agenten ter plaatse hadden direct het vermoeden dat ze gewond was geraakt door de honden die in haar woning aanwezig waren. "Die waren heel agressief. De agenten zagen geen andere uitweg om de honden neer te schieten, anders konden ze geen hulp verlenen aan de vrouw." 

Ook de dierenambulance kwam ter plaatse. Ook de dierenambulance kwam ter plaatse.

De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, het is onduidelijk hoe het nu met haar gaat. Ook is niet duidelijk of de honden van de vrouw zijn of niet.

'Heftig incident' 

"Dit was een heftig incident voor de betrokken collega's. Dit zijn geen leuke dingen om mee te maken", vertelt de woordvoerder. Ook agenten van politiebureau Charlois waren vannacht betrokken bij het incident. Zij twitteren: "Net één van de betrokken collega's voor het slapen gaan gesproken. Gaf aan deze bizarre melding nooit meer te vergeten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hond doodgeschoten omdat hij het vliegverkeer hinderde

Ook voor de medewerkers van de dierenambulance was het 'heftige' ervaring. "Toen wij aankwamen, waren er al twee honden dood", vertelt een woordvoerder. "Op de derde was al geschoten, maar die leefde nog. We hebben die hond een spuitje gegeven en daarmee laten inslapen." 

'Bloedig'

"Onze medewerkers maken heel wat mee, maar dit was dusdanig bloedig." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore