Derde deskundige

Uitspraak uitgesteld in zaak mishandelde ober Praag

20 augustus 2019 11:48 Aangepast: 20 augustus 2019 11:50
Drie verdachten in de rechtbank van Praag. Beeld © AFP

Het hof in de Tsjechische hoofdstad Praag doet vandaag geen uitspraak tegen de Nederlandse broers die eerder dit jaar werden bestraft voor de mishandeling van een ober. Eerst moet nog een derde deskundige worden gehoord over de verwondingen van de ober.

Mogelijk zijn de verwondingen aan het hoofd van de ober veroorzaakt door klappen en schoppen van de broers, mogelijk doordat hij al viel voordat hij gemolesteerd werd. Twee artsen die daar al hun mening over hadden gegeven, werden het vandaag opnieuw niet met elkaar eens.

Vertraging

Door de komst van een nieuwe deskundige loopt de behandeling van het hoger beroep ruim een maand vertraging op. De zaak gaat verder op dinsdag 1 oktober.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM vindt straf voor mishandeling ober Praag te laag

Armin en Arash werden eerder dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij een ober en wegens ordeverstoring. Ook oordeelde de rechtbank afgelopen april dat ze de komende tien jaar het land niet meer in mogen.

Vrijgezellenfeest

De broers waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in Praag om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen ruzie met de manager van restaurant Polpo, omdat ze op het terras bier dronken dat ze zelf hadden meegenomen. Die ruzie liep uit de hand. De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep.

Zowel het Openbaar Ministerie als de broers gingen in beroep tegen de uitspraak.

Bekijk beelden van de mishandeling in Praag

De Nederlandse broers Arash en Armin N. werden in april veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes jaar.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore