Woorden van ongeloof

Breda rouwt om doodgestoken Megan (15): 'Zo jong nog, dit mag niet'

19 augustus 2019 20:35 Aangepast: 20 augustus 2019 17:53
Buurtbewoners zijn geschokt om de dood van het meisje. Beeld © RTL Nieuws

Ongeloof, verdriet maar ook woede in Breda nadat de 15-jarige Megan is doodgestoken in een woning. "Ik denk aan haar moeder, die moet straks dat huis weer in. Zonder haar dochter. Verschrikkelijk", zeggen zwaar geëmotioneerde buurtbewoners.

Terwijl de politie druk bezig is met sporenonderzoek in de woning waar het meisje overleed, stroomt de Bilderdijkstraat in Breda vol. Geëmotioneerde buurtbewoners die niet kunnen bevatten wat er vandaag is gebeurd in hun normaal zo rustige straat, zoeken troost bij elkaar.

Er is stilte. Er klinken woorden van ongeloof. En er rollen tranen. 

Hulp mocht niet meer baten

Even na 14.00 uur vanmiddag kwam er een melding binnen bij de politie. Traumahelikopter, politie en ambulances werden opgeroepen. In de bewuste woning vonden hulpverleners een zwaargewond meisje. Reanimatie mocht niet meer baten.

Er zijn geen woorden voor, constateren buurtbewoners. "Ik ben 40 jaar koster geweest in een kerk in deze wijk. In al die jaren is er nooit iets groots gebeurd. En dan dit...."

Na een korte stilte vervolgt de man: "Een meisje van 15 jaar. Dat is niet gezond, dat hoort niet." 

 "In al die jaren is er nooit iets groots gebeurd. En dan dit....", zegt deze buurtbewoner. "In al die jaren is er nooit iets groots gebeurd. En dan dit....", zegt deze buurtbewoner.

Locoburgemeester Paul de Beer: 

"Ik ben diep geschokt door dit nieuws. Het is vreselijk dat een meisje in de bloei van haar leven is weggerukt. En dat een minderjarige verdachte is opgepakt, is niet te bevatten. Ik leef erg mee met de familie, vrienden en klasgenoten van het slachtoffer. In het besef van alle verdriet en boosheid die dit oproept bij iedereen die het meisje goed kent, is het belangrijk om er voor elkaar te zijn in deze periode van groot verlies."

Basisschool om de hoek

Dat even verderop in de stad een verdachte van 16 jaar is aangehouden, geeft iets van opluchting. "Maar het meisje was nog maar 15 jaar. Zoiets mag niet gebeuren."

Om de hoek ligt een school, de Petrus en Paulus-school.  Een basisschool, het was de eerste schooldag na de zomervakantie. Veel ouders lopen een blokje om, om hun kinderen te beschermen. 

4 havo

Megan zat op het Lieve Vrouwelyceum in Breda. Ze zat in 4 havo, schrijft de school op de website. "Vandaag, 19 augustus 2019, ontvingen we het trieste bericht van het overlijden van onze 4 havo-leerlinge Megan." 

Onderzoek bij het huis van het meisje. Onderzoek bij het huis van het meisje.

Lief, jong meisje

Bewoners hebben de gebeurtenis via de media meegekregen en gevolgd. Een buurvrouw die recht op de woning kijkt waar Megan woonde, kent het slachtoffer van gezicht. "Ik zag haar regelmatig lopen. Met haar moeder. We begroetten elkaar altijd. Zo'n leuk, jong lief meisje. Waar nul kwaad in zit. Ze woonde samen met haar moeder in het huis."

De gedachten gaan uit naar die moeder. "Die moet straks dat huis weer in. Zonder haar dochter. Daar moet je niet aan denken. Dat is zo heftig", zegt de buurvrouw.

Wat de relatie is tussen het meisje en de jongen die vastzit, is niet bekendgemaakt. De politie is nog druk bezig met onderzoek. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

16-jarige verdachte dood meisje (15) Breda meldde zichzelf bij politie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore