Afsplitsing Forum

Otten over nieuwe partij: 'Minder filosofisch, meer aanpakken'

19 augustus 2019 16:36 Aangepast: 19 augustus 2019 16:36
Henk Otten Beeld © RTL Nieuws

Henk Otten heeft nog geen naam voor de nieuwe partij die hij samen met Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker wil oprichten. Wat hij wel weet, is dat zijn partij minder filosofisch moet worden dan Forum voor Democratie. "We willen geen boreaal geneuzel."

Eerder vandaag liet Otten weten zich samen met senatoren Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker af te splitsen van Forum voor Democratie. Hij verwacht dat op termijn nog meer mensen hen zullen volgen. "Misschien krijg ik wel een zwaan-kleef-aan-effect", zegt hij vandaag tegen RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Forum voor Democratie verrast door afsplitsing partijgenoten

Koopkracht verbeteren

Als reden voor de afsplitsing noemt Otten de koers van Forum. Thierry Baudet zou volgens Otten een steeds meer rechtse koers zijn gaan varen. "Hij wilde op een gegeven moment Wilders en de PVV rechts inhalen", zegt hij. "Dat was nooit wat ik wilde. Ik wil aansluiting houden bij het centrum en dat is ook wat we gaan doen."

Het belangrijkste punt van zijn nieuwe partij, is het verbeteren van de koopkracht. "Heel snel volgend jaar willen we een sterke verbetering in de koopkracht realiseren. Vooral voor de lage- en middeninkomens moet er snel iets gebeuren."

Minder filosofisch

Volgens Otten was er al langere tijd onvrede binnen Forum, onder ander over de manier van leidinggeven van Baudet. "Niet communiceren, autoritair, alles escaleren in de media en geen problemen willen oplossen. Zo zou ik het niet aanpakken", zegt Otten. 

Bovendien wil hij 'minder op de filosofische tour'. "Ik ben niet de politiek ingegaan om over allerlei boreale kwesties te praten. Baudet heeft allerlei hobby's waar ik me niet mee bezig wil houden." 

Baudet zei eerder vandaag tegen RTL Nieuws dat Otten 'alles doet om de aandacht af te leiden van de reden dat hij weg moest bij Forum: beschuldigingen van fraude met overheidssubsidie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baudet over breuk Otten: 'Snap niet dat je met zo iemand meegaat'

Nog geen naam

Hoe de nieuwe partij van Otten gaat heten, is nog niet bekend. "We hebben een lijst met namen, maar gaan hem pas bekendmaken als we er klaar voor zijn", zegt Otten. Tot die tijd zal de partij de werktitel fractie Otten dragen.

Wanneer dit zal zijn, wil Otten nog niet zeggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore