Ga naar de inhoud
'Geen boreaal geleuter'

Otten neemt twee FvD-senatoren mee naar nieuwe partij

Henk Otten en Jeroen de Vries in maart. Beeld © ANP / Bart Maat

Eerste Kamerlid Henk Otten neemt Forum voor Democratie-senatoren Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker mee naar zijn nieuwe politieke partij. Drie weken geleden werd Otten geroyeerd als lid van Forum na verdenking van fraude.

De oprichtingsvergadering heeft plaatsgevonden op een hotelterras in Zwolle, schrijft De Telegraaf. De breuk zou betekenen dat de Forum-fractie in de Eerste Kamer teruggaat van twaalf naar negen zetels. Maar volgens Otten zullen nog meer FVD’ers overstappen naar zijn nieuwe partij.

FVD-partijleider Baudet weet volgens de krant niets van het opstappen van partijleden. "Voor zover ik weet, is er niemand overgestapt. Maar als mensen een nieuwe partij willen oprichten, moeten ze dat vooral doen."

Senator
Lees ook:
Senator Forum voor Democratie in dubio over toekomst

'Geen boreaal geleuter'

Tegen het NOS Radio 1 journaal zei Otten dat veel Forum voor Democratie-leden ontevreden over de koers die Baudet vaart. Hij benadrukt dat er bij zijn nieuwe club geen 'boreaal geleuter meer à la Baudet' zal zijn. 

Er is volgens de politicus ook al een globaal partijprogramma. Hierin zijn beter bestuur, koopkrachtverbetering en de strijd tegen klimaatmaatregelen en immigratie de belangrijkste punten.