Zeldzame brand

Brandweerwagen vliegt op snelweg in brand: 'Auto is heel zwaar beschadigd'

18 augustus 2019 18:42 Aangepast: 18 augustus 2019 22:55
De ladderwagen raakte zwaar beschadigd. Beeld © Hans Vrenegoor

Een brandweerauto die in brand vliegt. Het gebeurt bijna nooit, maar vanmiddag vloog een ladderwagen in brand op de A7 bij Middenmeer. "De auto is heel zwaar beschadigd."

Het voertuig was onderweg naar een melding in Den Helder om te helpen bij een situatie met een verward persoon. Ter hoogte van Middenmeer op de A7 vloog de ladderwagen in brand.

Zwaar beschadigd

"Waarschijnlijk door een motorisch defect, maar we weten niet of we de oorzaak ooit nog kunnen achterhalen", zegt Erik Platvoet van de brandweer Amsterdam-Amstelland. 

Vanwege de fik is de snelweg een tijd afgesloten geweest. 

Zwaar beschadigd

Het voertuig werd direct op de vluchtstrook gezet. De brandweerlieden konden op tijd de brandende wagen verlaten. "De cabine en het motorgedeelte zijn zwaar beschadigd", meldt de brandweerwoordvoerder aan RTL Nieuws.  

De brandweermannen zijn overgestapt op een ander voertuig en zijn daarna doorgegaan naar Den Helder. Uit de buurt kwamen andere collega's naar de brand om de autoladder te blussen.

Bijzonder

De brand is bijzonder, stelt de brandweerwoordvoerder. "De brand is wel heel bijzonder ja. Dit gebeurt niet vaak. Ik heb de collega's nog niet gesproken, maar ik kan mij wel voorstellen dat  je dit niet koud laat."

Alle brandweermannen konden op tijd uit het voertuig komen. Alle brandweermannen konden op tijd uit het voertuig komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore