Uren van huis

Kleuter fietst uren rond door Amsterdam: niemand maakt melding

18 augustus 2019 13:33 Aangepast: 19 augustus 2019 09:13
Een kind op een fiets (archieffoto). Beeld © ANP

Een 4-jarig jongetje dat gisteren in Amsterdam alleen rondfietste, heeft uren bij de politie gezeten zonder dat iemand melding had gemaakt van zijn vermissing.

Hij kon uiteindelijk worden herenigd met zijn ouders, doordat de politie op goed geluk met hem ging rondrijden en hij een bekende zag op straat. 

Door rood

De kleuter werd door agenten opgepikt, nadat iemand hem rond 15.30 uur van de Ceintuurbaan richting de Maasstraat had zien fietsen. Hij trok de aandacht, omdat hij doorfietste als het stoplicht op rood stond.

Een melding over de kleuter die werd verzonden via Burgernet en 806 mensen bereikte, leverde niets op. "Er is geen telefoontje gekomen van iemand die zijn zoontje kwijt was", zegt een woordvoerder van de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De opvoedkwestie: 'Mijn kleuter kan zichzelf niet vermaken'

"Het probleem was dat er niet gewoon een gesprek gevoerd met het ventje kon worden, want hij was nogal huilerig en zei alleen maar ja en nee. Dus daar konden we niks mee."

Daarna besloot de politie op goed geluk te gaan rondrijden met hem. De politie, waarbij hij zo'n vier uur heeft gezeten, heeft de kwestie gemeld bij Jeugdzorg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore