In Nederland uitzitten

Haagse broers die Praagse ober mishandelden opnieuw voor de rechter

18 augustus 2019 10:42 Aangepast: 18 augustus 2019 11:49
De verdachten eerder in de rechtbank in Praag. Beeld © EPA

Het hoger beroep van de Nederlandse broers Arash en Armin N., die vorig jaar in Praag een ober ernstig mishandelden, wordt dinsdag in het gerechtshof in de Tsjechische hoofdstad behandeld.

De Haagse broers zijn veroordeeld tot celstraffen van vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij een ober en wegens ordeverstoring. Als de broers worden veroordeeld en de straf onherroepelijk is geworden, kunnen zij een eventuele celstraf in Nederland uitzitten.

OM: poging tot moord

Zowel de broers als het Openbaar Ministerie waren na de uitspraak eerder dit jaar in beroep gegaan tegen de uitspraak. Het OM beschuldigde de broers van poging tot moord en vond een celstraf tussen de tien en achttien jaar passend.

De rechter had een lagere straf opgelegd, omdat niet de broers maar de manager van het restaurant de ruzie begon door de eerste duw uit te delen. Ook vindt de rechter dat geen sprake van poging tot moord.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kopschoppers Praagse ober: manager verantwoordelijk voor vechtpartij

Vrijgezellenfeest

Armin en Arash waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in de Tsjechische hoofdstad om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen ruzie met de manager van een restaurant, omdat ze op het terras bier dronken dat ze zelf hadden meegenomen. 

De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep. Van het gevecht verschenen beelden op internet. Te zien is hoe de broers herhaaldelijk blijven slaan en schoppen terwijl de ober al op de grond ligt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore