Opgepakte atleet

Ouders Roelf B.: 'Hij kon die drugs never nooit zelf betalen'

17 augustus 2019 08:53 Aangepast: 17 augustus 2019 15:02
Roelf B.

De ouders van atleet Roelf B., die op festival Sziget is opgepakt met een enorme hoeveelheid drugs, verkeren al een week in shock. Dat vertellen ze vandaag in de Volkskrant. "Hij was alleen maar bezig met zijn sport. Hij rookte niet en hij dronk misschien twee keer per jaar."

Jakob en Jantje bevatten nog niet wat er gebeurd is. Hun zoon liep op het EK in 2017 nog de estafette met onder anderen Churandy Martina.

De talentvolle sprinter van 21 jaar uit Stadskanaal werd begin van de week samen met een vriend gearresteerd door de Hongaarse politie voor drugshandel. Het muziekfestival in Boedapest spreekt van de grootste drugsvangst ooit op het terrein.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roelf B. en medeverdachte staat lange straf te wachten, 'levenslang onwaarschijnlijk'

Altijd op tijd naar bed

Naar zo'n muziekfestival gaan, was eigenlijk niets voor Roelf, volgens zijn ouders. Hun zoon ging altijd op tijd naar bed, leidde een gedisciplineerd leven om de top te halen. Het feit dat hij niet voor het EK was geselecteerd, gaf de doorslag om met zijn vrienden mee te gaan, volgens Jakob en Jantje.

Geld had hij amper. Roelf had een bankrekening zoals iedere andere student, vertelt zijn vader, die dat na zijn arrestatie heeft gecheckt. Jakob: "Dus hij heeft never nooit iets kunnen betalen aan die drugs. Als atleet kreeg hij niets. Hij had geen A-status. Ik betaalde veel voor hem." 

Beelden van de drugsvangst op muziekfestival Sziget

Op beelden van de Hongaarse politie zou te zien zijn dat Roelf B. en zijn vriend 15 euro per pil vroegen. In de auto van het tweetal zegt de politie 17 kilo drugs te hebben gevonden.

'Geen strafblad' 

Roelf B. heeft nog nooit een misdaad begaan zei zijn Hongaarse advocaat Simon Gergő in een eerder interview tegen RTL Nieuws. "Hij heeft geen strafblad en zijn gedrag is altijd uitstekend geweest."

B. is samen met zijn advocaat in beroep gegaan tegen de aanklacht die nu tegen hem is ingediend. Dat beroep wordt nu onderzocht door een hogere rechtbank. B. blijft in ieder geval nog een maand langer vastzitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat Roelf B.: 'Hij heeft nog nooit een misdaad begaan'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`