Ga naar de inhoud
Te hard gereden

Celstraf voor man die onder invloed 15-jarige maaltijdbezorger doodreed

Het ongeluk met de jonge maaltijdbezorger gebeurde in Utrecht. Beeld © Michiel van Beers

Een 22-jarige man uit Breukelen is veroordeeld tot een celstraf van 9 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, voor het doodrijden van een maaltijdbezorger in Utrecht. De man reed veel te hard en was onder invloed van cannabis.

De 15-jarige Ruiz Meijer was op 9 januari rond 21.00 uur aan het werk als maaltijdbezorger in Utrecht. Hij fietste op de Amsterdamsestraatweg en wilde oversteken. Daar werd hij geschept door een auto. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de auto reed 80 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer de overkant van de straat gewoon had gehaald als de man zich aan de snelheid had gehouden. 

Nadruk op gedragsverandering

Volgens de rechter heeft de bestuurder 'een ernstig gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel' laten zien door zijn gedrag op de weg. Naast de 9 maanden celstraf, heeft de rechtbank hem ook een taakstraf van 80 uur opgelegd en een rijontzegging van 2 jaar. Ook komt hij onder toezicht van de reclassering en moet hij zich laten behandelen voor zijn drugsgebruik. 

 

OM
Lees ook:
OM start strafrechtelijk onderzoek na dood 15-jarige maaltijdbezorger

Strafrechtelijk onderzoek naar Utrechts restaurant

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het Utrechtse restaurant dat de 15-jarige maaltijdbezorger 's avonds na 19.00 uur hamburgers liet bezorgen.

Werken na zeven uur 's avonds is wettelijk niet toegestaan voor kinderen van 15. Het bedrijf wordt verdacht van een misdrijf, omdat de jongen in januari ná dat tijdstip aan het werk was, en daarbij om het leven kwam.