Aanhouding Roelf B.

Atletiekunie verbijsterd na tweede drugszaak in korte tijd

13 augustus 2019 15:24 Aangepast: 13 augustus 2019 17:48
Roelf B.

Met de aanhouding van Roelf B. in Hongarije wordt de Atletiekunie voor de tweede keer in korte tijd geconfronteerd met drugshandel binnen haar gelederen. "Wederom overheerst de verbijstering", aldus de bond. "We zijn enorm geschrokken dat er in zo'n korte tijd zoiets gebeurt", zegt technisch directeur van de Atletiekunie, Ad Roskam, tegen RTL Nieuws.

B. werd met een medeverdachte tijdens het Hongaarse festival Sziget opgepakt. Na onderzoek bleek dat ze voor 300.000 euro drugs bij zich hadden. B. maakte tot voor kort deel uit van de nationale sprintselectie.

Directeur Roskam zegt er contact is met de familie van Roelf B. "We kijken of we hen kunnen bijstaan. Wij kunnen nu niks doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roelf B. en medeverdachte staat lange straf te wachten, 'levenslang onwaarschijnlijk'

Tweede zaak

Twee maanden geleden werd de Nederlandse atlete Madiea G. in Duitsland opgepakt. In haar auto werd 50 kilo xtc en crystal meth aangetroffen.

Roskam zegt geschrokken te zijn dat er in korte tijd twee van dit soort zaken spelen. "Wij zien geen enkel verband tussen de twee zaken. Wat ons betreft zijn ze totaal verschillend. Als wij denken dat we een bepaald onderwerp nader moeten onderzoeken, dan zullen we dat zeker doen. We hebben nu alleen maar vragen waar we geen antwoord op krijgen."

De Atletiekunie zegt zich volledig te distantiëren 'van elke vorm van gebruik en handel in drugs'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`