Nederland

Aangehouden oud-wethouder Diemen was niet onder invloed bij aanhouding

13 augustus 2019 13:46 Aangepast: 13 augustus 2019 13:55
Jorrit Nuijens werd aangehouden op een terras vlak bij het gemeentehuis van Amsterdam.

Voormalig wethouder Jorrit Nuijens van Diemen was niet onder invloed van verboden middelen toen hij in juni door de politie in Amsterdam werd aangehouden.

"Op 20 juni werd bij u bloed afgenomen. Uit het rapport van het Labor Mönchengladbach te Mönchengladbach blijkt dat er in uw bloed, ten tijde van het bloedonderzoek, geen stoffen zijn aangetroffen die strafbaar zijn gesteld volgens  de Wet Middelen Gebruik", staat in een brief van de politie. Nuijens deelde de brief vanmiddag op Twitter met daarbij de tekst 'geen verder commentaar, later meer'.

Flesje GHB

Op 20 juni werd Nuijens aangehouden bij een terras naast het stadhuis van Amsterdam. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en spuugde volgens de politie op het bureau twee agenten in het gezicht. Zij hebben aangifte tegen hem gedaan. Bij de aanhouding vond de politie in zijn tas een flesje met vermoedelijk de drug GHB en twee zakjes wiet.

Nuijens was wethouder en locoburgemeester in Diemen. Hij had onder meer openbare ruimte, duurzaamheid, milieu en vluchtelingenzaken onder zijn hoede. De politicus was daarvoor gemeenteraadslid in Amsterdam. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore