Volkswagen Caddy

Hongaarse politie vindt nog 17 kilo drugs in auto opgepakte Nederlandse atleet

13 augustus 2019 08:53 Aangepast: 13 augustus 2019 14:14
De politie doorzoekt de auto van de twee Nederlanders Beeld © Screenshot Hongaarse politie

De twee Nederlanders die in Hongarije zijn opgepakt voor drugshandel, hadden nog meer drugs bij zich. In een auto van het tweetal is nog eens 17 kilo verdovende middelen gevonden. Dat meldt de Hongaarse politie.

In totaal is volgens de politie voor ruim 300.000 euro aan drugs gevonden in de tent en Volkswagen Caddy van de 21- en 22-jarige Nederlandse mannen. Een van de twee verdachten is topatleet Roelf B. Het duo werd op het festival Sziget opgepakt voor drugshandel.

Op videobeelden die door de Hongaarse politie zijn vrijgegeven is te zien hoe een drugshond de auto van het tweetal doorzoekt. Uit rugtassen halen de agenten onder andere verschillende zakken waar xtc in lijkt te zitten.

Prijslijst

Op de prijslijst die de twee bij zich hadden is te zien dat ze voor een xtc-pil 15 euro vroegen. Vanaf vijf pillen krijg je 10 euro korting. Ter vergelijking: in Nederland betaal je voor een pil gemiddeld zo'n 5 tot 6 euro.

Een gram wiet kostte volgens de prijslijst 25 euro. In een Nederlandse coffeeshop betaal je daar ongeveer een tientje voor.

'Meest betrouwbare leverancier'

Het telefoonnummer van het tweetal is niet meer in gebruik, maar in Whatsapp is te zien dat ze zichzelf 'je beste en meest betrouwbare leverancier' noemen.

De prijslijst. De prijslijst.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Opgepakte drugsdealer Sziget is atleet Roelf B.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore