Miss teenager

Quishantely is de mooiste: 'Titel draag ik op aan overleden vader en Lotte'

11 augustus 2019 20:49 Aangepast: 11 augustus 2019 22:35
Quishantely is het mooiste meisje van de hele wereld. Beeld © Facebook

De Rotterdamse Quishantely Leito (18) is de mooiste tiener van de wereld. Zelf blijft ze er nuchter onder, maar dankbaar is ze wel: "Mede dankzij mijn overleden vader heb ik dit kunnen bereiken. Ik weet zeker dat hij trots op me is."

Gefeliciteerd, je bent de mooiste tiener van de wereld. Is het al beetje tot je doorgedrongen?

"Nee, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Het is allemaal zo onwerkelijk wat er op me afkomt. Ik heb vannacht als een blok geslapen. Ik zit nu nog in Guatemala, waar de verkiezing gisteren was.

Ik was hartstikke moe joh, want ik heb de hele week super hard gewerkt. Toen ik wakker werd, had ik heel veel berichtjes en appjes op mijn telefoon. En mijn moeder is hier in Guatemala bij me om het feest mee te vieren."

Van wie kreeg je allemaal felicitaties en welke was het meest bijzonder?

"Van vrienden en kennissen en ik heb ook berichtjes gekregen van fotografen en mensen uit het modellenvak die ik niet ken. Zo gaaf, je bent opeens een beetje beroemd. Wat ik heel bijzonder vond, is dat ik ook een bericht kreeg van de ouders van Lotte van der Zee."

Lotte was Miss Teenager Universe in 2017 en overleed afgelopen februari plotseling. Quishantely: "Ik kende Lotte goed, zo ben ik nog met haar voor modellenwerk naar Parijs geweest. Ik ben super trots dat ik haar rol mag overnemen. Het is zo jammer dat ik haar niets meer kan vragen."

Vind je jezelf ook de mooiste? Je liet kandidaten uit 30 landen achter je.

"Al die meiden waren super mooi. Waarom ik het dan geworden ben? Ik denk ook door mijn antwoorden in de vragenronde. En ik heb er heel hard voor gewerkt."

Tijdens de vragenronde zei Quishantely: "We zijn niet rijk, we wonen gewoon in Rotterdam-Zuid. Maar wij leven. En het leven is je gegeven en daar moet je altijd het beste uit halen."

"Deze titel draag ik voor Lotte", zei Quishantely in Guatemala. "Deze titel draag ik voor Lotte", zei Quishantely in Guatemala.

Ga je al naast je schoenen - of in jouw geval misschien eerder hakken-  lopen?

"Ik ben natuurlijk superblij, maar ik ben ook een echte Nederlander. We zijn niet rijk, ik woon gewoon maar in Rotterdam-Zuid, en ik ben heel nuchter. Mijn vader is begin dit jaar overleden, hij zat in een rolstoel maar bleef altijd positief. Zijn overlijden kwam heel onverwacht."

Maar ze heeft ook veel van hem geleerd: "Ik heb van hem geleerd dat je tevreden moet zijn met de kleine dingen en dankbaar moet zijn met wat je hebt. Er zijn altijd mensen die het slechter hebben. Die les neem ik mee. Deze prestatie heb ik mede aan hem te danken. Ik weet zeker dat hij trots op me is en, samen met Lotte, van boven naar me lacht."

Wat ga je nu doen? 

"Ik ben net geslaagd voor mijn havo. Ik ga in september aan mijn hbo-studie Rechten beginnen. Ik hoop dat ik het goed kan combineren. Door deze prijs, heb ik nu een platform gekregen en dat wil ik gaan benutten."

"Er wordt nu een heel schema gemaakt voor het komende jaar. Ik wil graag mijn rechtendiploma gaan halen, maar ook mijn boodschap gaan vertellen. Ik hoop ook dat ik niet alleen met mijn uiterlijk, maar ook met mijn boodschap bekend mag worden. Met kleine dingen kun je al een hoop veranderen. Ook voor een ander. Als je iets wil veranderen, moet je bij jezelf beginnen."

De mannen willen natuurlijk weten: heb je al een vriend?

"Haha. Nee, nog niet maar ik sta er wel voor open. Maar ik denk dat het de komende tijd ook heel druk wordt."

Heb je nog leuke contacten over gehouden aan de verkiezingen?

"Ja. De meiden uit al die landen zijn echt heel leuk en het was heel gezellig met elkaar. Ik ben maar een paar dagen in Guatemala geweest, maar ik heb er echt een paar leuke vriendschappen aan overgehouden. Bijvoorbeeld met een meisje uit Afrika. Ik ga haar zeker nog zien. Als zij binnenkwam hadden we lol en was het gezellig. Morgen vlieg ik weer terug naar huis. Lekker weer thuis in Rotterdam, dat vind ik ook heel fijn hoor."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rotterdamse Quishantely (18) mooiste tiener van de wereld

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore