Temperaturen omlaag

Maak je op voor heftig, stormachtig weer

08 augustus 2019 10:05 Aangepast: 08 augustus 2019 11:04
Archieffoto. Beeld © ANP

Het zomerweer van de afgelopen weken is even verdwenen. Sterker nog: komende zaterdag kunnen we onze borst natmaken. Er komt pittig weer aan, zegt Marjon de Hond van Buienradar.

"Stormachtig wordt het", zegt De Hond. "Windkracht acht kunnen we wel verwachten. Dat is nog net geen echte storm, maar het kan wel overlast veroorzaken. Vooral de kustprovincies krijgen er last van."

Herfstachtig

Harde wind dus, en vanaf morgen kunnen we ook al een flinke hoeveelheid water verwachten. "Er komen forse buien aan met onweer en veel regen. Daar krijgt heel Nederland mee te maken." De Hond is duidelijk: "Morgen wordt het vies en nat. Zaterdag herfstachtig, met name aan de kust."

Het komt niet heel vaak voor dat het in de zomer heel hard waait, vertelt Maurice Middendorp van Buienradar. "De bomen staan vol in het blad en vangen dus veel wind. Sta je op de camping: kijk dan even of die boom naast je tent een beetje stevig is. Ook mensen die met een caravan de weg op gaan, moeten goed opletten." 

Zomerjas zoeken

Zondag wordt volgens Middendorp een mooie zomerdag, maar daarna komen de lagere temperaturen. "Zoek je zomerjas maar op, want het wordt nog maar een graad of 19. In de ochtend is het zelfs maar elf of twaalf graden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw extreem weer over campings Italië: 'Aangespoelde bootjes en een jetski'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore