Onder invloed

Vrouw verzet zich bij arrestatie in McDrive en gooit eten op agenten

05 augustus 2019 08:02 Aangepast: 05 augustus 2019 08:05
"De bestelde etenswaren vlogen door de McDrive." Beeld © Politie Oldenzaal

Een 35-jarige vrouw uit het Overijsselse Ootmarsum is dit weekend aangehouden nadat ze dronken door de McDrive reed. Haar minderjarige kind zat op dat moment naast haar in de auto. De aanhouding verliep alleen niet echt vlekkeloos, zo kreeg de politie onder meer een milkshake naar het hoofd gegooid.

In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie in Oldenzaal een auto rijden waarvan de eigenaar al twee jaar overleden zou zijn. De bestuurster, die op dat moment de McDrive inreed, werd hierop aangesproken. De auto zou van een vriend van haar zijn, zo zei ze.

Te veel alcohol gedronken

De politie kreeg tijdens dat gesprek het idee dat de vrouw onder invloed van alcohol was, dus ze werd gevraagd om een blaastest af te nemen. Uiteindelijk bleek ze meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Engelse vrouw rijdt eendenkuikens dood bij McDrive

Ze moest daarom mee naar het bureau. "Maar dit zou op haar manier gebeuren", schrijft de politie op Facebook. "Haar minderjarige dochter was het er ook niet mee eens en gooide een milkshake tegen een van de agenten. Ook de andere bestelde etenswaren vlogen door de McDrive."

Rijbewijs kwijt

De vrouw kon met geweld worden aangehouden. Ze heeft haar rijbewijs in moeten leveren, haar dochter moet voor een straf naar Stichting Halt. Meldpunt Veilig Thuis is in kennis gesteld omdat de politie het gedrag van de vrouw 'onverantwoord' vond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore