Overvol tot 2026

'Nieuwe terminal Schiphol drie jaar later klaar dan gepland'

05 augustus 2019 04:44 Aangepast: 05 augustus 2019 07:18
Drukte op Schiphol (archieffoto). Beeld © ANP

Een nieuwe derde terminal moet het overvolle Schiphol ontlasten. Officieel komt het in 2023 al in gebruik. Maar uit een informatiedocument voor aannemers die inschrijven op het project blijkt dat het pas in 2026 beschikbaar wordt.

Het document beschrijft een planning waarin de terminal in de herfst van 2025 wordt opgeleverd. Hierna volgen doorgaans enkele weken of maanden waarin de systemen getest worden.

De terminal kan daarom vermoedelijk pas op zijn vroegst in 2026 in gebruik genomen worden, schrijft De Telegraaf. Een woordvoerder van KLM, de grootste klant van Schiphol, zegt niets te weten over de vertraging van de nieuwe terminal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister: Schiphol mag groeien mits hinder beperkt wordt

Meer vertraging

De nieuwe terminal is niet het enige bouwproject dat kampt met vertraging. Schiphol werkt al enige tijd aan een nieuwe pier. Die zou oorspronkelijk eind dit jaar al in gebruik worden genomen, maar dat wordt uitgesteld naar december 2020.

Het is bovendien onduidelijk waneer het te krappe NS-station wordt verbouwd om meer mensen te kunnen verwerken. Aan- en afvoerwegen rond de luchthaven zouden ook aan uitbreiding toe zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore